Mooiste plekken Bali: waarom Sidemen op je reisroute hoort (rondreis)

Mooiste plekken Bali: je reisroute is incompleet zonder de indrukwekkende, ongerepte en bevrijdende natuur van Sidemen. Dit is het authentieke Oost-Bali, een andere wereld dan die aan de drukke (zuid)westkust.

Vaccinaties Bali: wanneer inenting tegen rabiës verstandig is (reistip)

Advies vaccinaties Bali: wie naar Bali reist, heeft inentingen nodig. Je zou zeggen: ik neem alleen aanbevolen (GGD) Reisvaccinaties. Toch adviseren we om ook de inenting tegen rabiës te nemen.

Vergeet Uber op Bali, hier domineert een andere app (goedkoop reizen)

Wil je goedkoop reizen, dan denk je misschien aan een Uber op Bali. Maar in Azië is een andere app onwijs populair. Voor vervoer op Bali neem je een Grab.

Bij deze taverna op Zakynthos heb je een gaaf uitzicht over het groene binnenland

Gaaf uitzicht: het Griekse eiland Zakynthos biedt naast mooie stranden ook een rijkdom aan groentinten. Bij deze taverna zie je eens wat anders dan de Ionische Zee. Het groene binnenland.

Het majestueuze Roque del Moro, mooiste strand van Fuerteventura

In de verte steekt een rotsblok als een gigantische monoliet uit het water, het majestueuze Roque del Moro. Hier is niets en niemand meer. Enkel het mooiste strand van Fuerteventura.

Het speciale strand van Cofete (Fuerteventura), kilometers goudgeel zand

Het kilometerslange strand van Cofete staat synoniem aan ongereptheid en oneindigheid met aanlokkelijk goudgeel zand. Hier nader je ‘het einde van de wereld’, omringd door bergpartijen. Serieus een speciale ervaring.

Esquinzo, Butihondo: een chill strand bij Fuerteventura (zwemmen!)

Het strand bij Esquinzo, Butihondo herbergt mooi wat kilometers strand én je kunt er zwemmen. Dat klinkt logisch bij een strand, maar op Fuerteventura kan dat dus lang niet overal.

Let op, dit diertje kun je tegenkomen op Fuerteventura

Er zijn echte hagedissen op Fuerteventura: je zou de Oostelijke Canarische Hagedis kunnen ontmoeten. Je dient wel op te letten, want met de olijfbruine kleur valt het diertje nauwelijks op.

Villa Winter Fuerteventura: mysterieus nazi-bolwerk in de woestenij?

Duik in een bizar mysterie rond een eenzame villa in de woestenij van Fuerteventura: Villa Winter. Of Casa Winter, zoals het gebouw lokaal heet. Hier lijkt iets aan de hand.

Ubud, Bali: bewonder de rijstvelden van Tegalalang

Voor een natuurrijke ochtend op Bali ga je naar de indrukwekkende rijstvelden van Tegalalang. Tegalalang is een toeristische topplek boven Ubud. De rice terraces zijn een lust voor het oog.

1
2
3
4
5
6
7
8
Strandvakantie

Een strandvakantie op de eilanden Bali (Indonesië), Fuerteventura (Spanje) of Zakynthos (Griekenland). Of ditmaal richting Krk & Istrië in Kroatië? Je kunt alle kanten op. Reismagazine dionvacation biedt loeihete reisinspiratie.
Online reismagazine vol bezienswaardigheden
Voor zonnige reisblogs verkennen we stranden, bergen en steden in meerdere landen. Hiervoor toeren we rond met de scooter of een huurauto. Daarom staat ons online reismagazine vol bezienswaardigheden.
Strandvakantie: voel het vakantieleven
Slow down. Voel het vakantieleven. Bijvoorbeeld op Bali/Lombok. Ook mag Zakynthos best op je bucketlist. Vervolgens zijn er veel meer aantrekkelijke strandbestemmingen.

De warmte van de zon doet je goed. Omarm ultieme rust én levenslust. Laat alles los en geniet van de zonsondergang (sunsetschommelen).
Pak zoveel mogelijk mee tijdens een mooie en energieke roadtrip. Rij langs diepe ravijnen en prachtige uitzichtpunten.
Ga daarnaast voor een leuk, lekker en langzaam leven: ontspan tussen watervallen, rijstvelden en beachclubs op tropische eilanden.
Ruil de scooter of auto in voor de boot. Vaar over de zeeën, maak kennis met de mooiste eilanden. Wereldwijd natuurschoon.
Bewonder een actieve vulkaan, ontmoet de Komodovaraan en tref bovendien nog meer bijzonderheden aan.

Bekijk alle strandbestemmingen voor een volledig overzicht van de strandvakanties.
Hagelwitte, goudgele en gitzwarte stranden
Tijdens het reizen stranden op een strand. Het overkwam ons eerst bij Ajuy op Fuerteventura. En later op Lombok bij Selong Belanak. Schitterende stranden, maar totáál verschillend. Dus lees je in het blogthema ‘Mooiste stranden’ meer over hagelwitte, goudgele en gitzwarte stranden. Dit maakt je strandvakantie compleet.
Ultraluxe en bouwvallig
Ten eerste: zon, zee, strand. Ten tweede: zwembad! Als flexibele vakantiegangers pendelen we tussen ultraluxe (villa) resorts, all-inclusive hotels en bouwvallige slaaphutjes. Enerzijds een overnachting voor drie euro tot anderzijds een iets hoger bedrag. Welke hotels kun je het beste boeken? En welke hotels kun je beter nooit bezoeken? We delen onze eigen ervaringen en beoordelen elk overnachting op een schaal van vijf.
Reisadvies strandvakantie
Stel je voor. Je hebt allerlei reisambities. Kroatië, Griekenland en Spanje: de strandbestemmingen staan omcirkeld op je lijstje. Eventueel Indonesië of Italië nog eens.

Maar dan gooit een grote virusuitbraak alles in de war. Of er ontstaat onrust in de regio door diverse omstandigheden. In dat geval wordt reizen uiteraard afgeraden.

De reisblog van dionvacation deelt het reisadvies rond populaire strandbestemmingen. Daarvoor monitoren we het ministerie van Buitenlandse Zaken en ook de autoriteiten van buitenlandse overheden.

Strandvakantie: meest gelezen

Het speciale strand van Cofete (Fuerteventura), kilometers..
Esquinzo, Butihondo: een chill strand bij Fuerteventura..
Let op, dit diertje kun je tegenkomen op Fuerteventura
Villa Winter Fuerteventura: mysterieus nazi-bolwerk in de..
Ubud, Bali: bewonder de rijstvelden van Tegalalang

Strandvakantie: meest recent

Mooiste plekken Bali: waarom Sidemen op je reisroute hoort..
Vaccinaties Bali: wanneer inenting tegen rabiës verstandig is..
Vergeet Uber op Bali, hier domineert een andere app (goedkoop..
Bij deze taverna op Zakynthos heb je een gaaf uitzicht over het..
Het majestueuze Roque del Moro, mooiste strand van..

Strandvakantie: aanbevolen

De Tibumana-waterval hoort op je lijstje van watervallen Bali
Quad huren Zakynthos: is dat te doen? 5 tips voor komende zomer
Dit zwembad bij Bali heeft een glazen bodem boven de Indische..
Hotspot: deze self-service yoghurtijssalon met talloze..
Watervallen Bali: is de Tegenungan-waterval een of géén..

dit is Dionvacation

Winterreismagazine. IJskoud en loeiheet. Internationale schaatsreizen, tropische strandbestemmingen. Hét platform voor jouw schaatsvakantie of winterzon. Van betoverende en bevroren bergmeren tot hagelwitte, goudgele en gitzwarte stranden. Omarm de kilte rond het ijs en voel de warmte onder de winterzon. Ervaar de levenslust. Slijp de ijzers, smeer je in. Reis mee naar bijvoorbeeld Bali of de Weissensee.

Reisblogs zoeken