Bij deze taverna op Zakynthos heb je een gaaf uitzicht over het groene binnenland

Gaaf uitzicht: het Griekse eiland Zakynthos biedt naast mooie stranden ook een rijkdom aan groentinten. Bij deze taverna zie je eens wat anders dan de Ionische Zee. Het groene binnenland.

Waterval Kroatië: drooggevallen Sopot-waterval in Istrië als filmisch decor

Hartje zomer is de mooie Sopot-waterval in Kroatië compleet drooggevallen. De verscholen plek lijkt juist daardoor wel een filmisch decor. Een prima bezienswaardigheid als ‘tussendoortje’ tijdens een roadtrip door Istrië.

Het majestueuze Roque del Moro, mooiste strand van Fuerteventura

In de verte steekt een rotsblok als een gigantische monoliet uit het water, het majestueuze Roque del Moro. Hier is niets en niemand meer. Enkel het mooiste strand van Fuerteventura.

Het speciale strand van Cofete (Fuerteventura), kilometers goudgeel zand

Het kilometerslange strand van Cofete staat synoniem aan ongereptheid en oneindigheid met aanlokkelijk goudgeel zand. Hier nader je ‘het einde van de wereld’, omringd door bergpartijen. Serieus een speciale ervaring.

Esquinzo, Butihondo: een chill strand bij Fuerteventura (zwemmen!)

Het strand bij Esquinzo, Butihondo herbergt mooi wat kilometers strand én je kunt er zwemmen. Dat klinkt logisch bij een strand, maar op Fuerteventura kan dat dus lang niet overal.

Let op, dit diertje kun je tegenkomen op Fuerteventura

Er zijn echte hagedissen op Fuerteventura: je zou de Oostelijke Canarische Hagedis kunnen ontmoeten. Je dient wel op te letten, want met de olijfbruine kleur valt het diertje nauwelijks op.

Villa Winter Fuerteventura: mysterieus nazi-bolwerk in de woestenij?

Duik in een bizar mysterie rond een eenzame villa in de woestenij van Fuerteventura: Villa Winter. Of Casa Winter, zoals het gebouw lokaal heet. Hier lijkt iets aan de hand.

Ubud, Bali: bewonder de rijstvelden van Tegalalang

Voor een natuurrijke ochtend op Bali ga je naar de indrukwekkende rijstvelden van Tegalalang. Tegalalang is een toeristische topplek boven Ubud. De rice terraces zijn een lust voor het oog.

De Tibumana-waterval hoort op je lijstje van watervallen Bali

Qua watervallen van Bali is de Tibumana-waterval een eyecatcher. Heerlijk ontspannen: omgeven door groen, verscholen in de jungle. Gelegen in de buurt van Ubud, zet deze waterval op je lijstje.

Quad huren Zakynthos: is dat te doen? 5 tips voor komende zomer

Tijdens je strandvakantie een quad huren om iets meer van Zakynthos te zien. Is dat te doen? Op het vliegveld wordt het voertuig al afgeraden. Lees onze ervaring met quads.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
Strandvakantie

Een strandvakantie op de eilanden Bali (Indonesië), Fuerteventura (Spanje) of Zakynthos (Griekenland). Of ditmaal richting Krk & Istrië in Kroatië? Je kunt alle kanten op. Reismagazine dionvacation biedt loeihete reisinspiratie.

Online reismagazine vol bezienswaardigheden

Voor zonnige reisblogs verkennen we stranden, bergen en steden in meerdere landen. Hiervoor toeren we rond met de scooter of een huurauto. Daarom staat ons online reismagazine vol bezienswaardigheden.

Strandvakantie: voel het vakantieleven

Slow down. Voel het vakantieleven. Bijvoorbeeld op Bali/Lombok. Ook mag Zakynthos best op je bucketlist. Vervolgens zijn er veel meer aantrekkelijke strandbestemmingen.

  • De warmte van de zon doet je goed. Omarm ultieme rust én levenslust. Laat alles los en geniet van de zonsondergang (sunsetschommelen).
  • Pak zoveel mogelijk mee tijdens een mooie en energieke roadtrip. Rij langs diepe ravijnen en prachtige uitzichtpunten.
  • Ga daarnaast voor een leuk, lekker en langzaam leven: ontspan tussen watervallen, rijstvelden en beachclubs op tropische eilanden.
  • Ruil de scooter of auto in voor de boot. Vaar over de zeeën, maak kennis met de mooiste eilanden. Wereldwijd natuurschoon.
  • Bewonder een actieve vulkaan, ontmoet de Komodovaraan en tref bovendien nog meer bijzonderheden aan.

Bekijk alle strandbestemmingen voor een volledig overzicht van de strandvakanties.

Hagelwitte, goudgele en gitzwarte stranden

Tijdens het reizen stranden op een strand. Het overkwam ons eerst bij Ajuy op Fuerteventura. En later op Lombok bij Selong Belanak. Schitterende stranden, maar totáál verschillend. Dus lees je in het blogthema ‘Mooiste stranden’ meer over hagelwitte, goudgele en gitzwarte stranden. Dit maakt je strandvakantie compleet.

Ultraluxe en bouwvallig

Ten eerste: zon, zee, strand. Ten tweede: zwembad! Als flexibele vakantiegangers pendelen we tussen ultraluxe (villa) resorts, all-inclusive hotels en bouwvallige slaaphutjes. Enerzijds een overnachting voor drie euro tot anderzijds een iets hoger bedrag. Welke hotels kun je het beste boeken? En welke hotels kun je beter nooit bezoeken? We delen onze eigen ervaringen en beoordelen elk overnachting op een schaal van vijf.

Reisadvies strandvakantie

Stel je voor. Je hebt allerlei reisambities. Kroatië, Griekenland en Spanje: de strandbestemmingen staan omcirkeld op je lijstje. Eventueel Indonesië of Italië nog eens.

Maar dan gooit een grote virusuitbraak alles in de war. Of er ontstaat onrust in de regio door diverse omstandigheden. In dat geval wordt reizen uiteraard afgeraden.

De reisblog van dionvacation deelt het reisadvies rond populaire strandbestemmingen. Daarvoor monitoren we het ministerie van Buitenlandse Zaken en ook de autoriteiten van buitenlandse overheden.

Strandvakantie: meest gelezen

Let op, dit diertje kun je tegenkomen op Fuerteventura
Villa Winter Fuerteventura: mysterieus nazi-bolwerk in de..
Ubud, Bali: bewonder de rijstvelden van Tegalalang
De Tibumana-waterval hoort op je lijstje van watervallen Bali
Quad huren Zakynthos: is dat te doen? 5 tips voor komende zomer

Strandvakantie: meest recent

Bij deze taverna op Zakynthos heb je een gaaf uitzicht over het..
Waterval Kroatië: drooggevallen Sopot-waterval in Istrië..
Het majestueuze Roque del Moro, mooiste strand van..
Het speciale strand van Cofete (Fuerteventura), kilometers..
Esquinzo, Butihondo: een chill strand bij Fuerteventura..

Strandvakantie: aanbevolen

Dit zwembad bij Bali heeft een glazen bodem boven de Indische..
Hotspot: deze self-service yoghurtijssalon met talloze..
Watervallen Bali: is de Tegenungan-waterval een of géén..
Bali ontdekken op de scooter, goed idee? Dit is onze ervaring
Diamond Beach Nusa Penida, Bali: kandidaat ‘mooiste stranden..

dit is Dionvacation

Reis- en lifestylemerk. Loeihete en ijskoude reisinspiratie. Tropische strandbestemmingen, internationale schaatsreizen. Hét platform voor jouw strandvakantie of schaatsvakantie. Van hagelwitte, goudgele en gitzwarte stranden tot betoverende en bevroren bergmeren. Voel het vakantieleven in de warmte van de zon en de kilte rond het ijs. Ervaar de levenslust. Smeer je in, slijp de ijzers. Reis mee van Bali tot de Weissensee.

Reisblogs zoeken