Heerlijk weer, tweede alternatieve Elfstedentocht ‘in volle gang’

Vandaag zijn meer dan 1.000 deelnemers gestart aan alweer de tweede alternatieve Elfstedentocht van dit seizoen. Volgens het lokale ijs-team zijn de omstandigheden ‘uitstekend’ te noemen. Schaatsen bij heerlijk weer.

IJs-team deelt ‘belangrijke aanwijzingen’, want er ligt gevaar op de loer

Op een enkel dagje na kon er afgelopen week heerlijk geschaatst worden, maar het ijs-team deelt nu ‘belangrijke aanwijzingen’. De schaatsbanen zijn perfect, toch ligt er gevaar op de loer.

Ander nieuws voor derde Alternatieve Elfstedentocht: it giet oan

Voor de geplande derde Alternatieve Elfstedentocht (op dinsdag 31 januari) mag een grote glimlach verschijnen. Het nieuws rond deze toertocht voor recreatieve schaatsers pakt zowaar positief uit. It giet oan. 

Wending door hevige sneeuwval: eerste Alternatieve Elfstedentocht afgelast

Een pittige plottwist in het ‘ijsverhaal’ over de Weissensee: de eerste Alternatieve Elfstedentocht van 2023 is afgelast vanwege “hevige sneeuwval”, aldus Visit Weissensee, het toerismebureau van de speelplek der natuur.

‘Geweldig ijsnieuws’, groot optimisme over ijs en #AEW23

De geluiden rond #AEW23 zijn ronduit positief. Plaatselijke media spreken van geweldig ijsnieuws en ook het lokale ijs-team toont zich enthousiast. De vooruitzichten lijken gunstig voor de Alternatieve Elfstedentocht 2023.

Weekverslag: snel herstel ijsoppervlak biedt Weissensee-gangers vertrouwen

Het ijsoppervlak op de Weissensee ligt er uitstekend bij. De manier waarop geeft recreanten vertrouwen. Er is in Oostenrijk een variant op het gezegde ‘niet over één nacht ijs gaan’.

Hoe is het ijs op de Weissensee? IJs-teamlid geeft update

Binnen enkele weken begint de Alternatieve Elfstedentocht, maar hoe is het ijs op de Weissensee? Het wil steeds maar nauwelijks echt goed koud worden. Toch wordt er wel lekker geschaatst.

Gunstige ‘weergod’, je kan nu schaatsen op de Weissensee!

Je kan nu schaatsen op de Weissensee, aangezien het westelijke deel officieel is vrijgegeven. Het vroor deze week voldoende in de nachten. “De weergod had het goed met ons voor.”

Vrijgave ijsvlakte Weissensee nog niet mogelijk vanwege milde temperaturen

De ijsvlakte op de wonderlijke Weissensee kan nog niet worden vrijgegeven vanwege de milde temperaturen. Het is niet mogelijk het ijs zonder gevaar te prepareren. Er is ook goed nieuws.

Sneeuwbrij ‘vernietigt’ droom zwart ijs Weissensee seizoen 2022/2023

Er ligt intussen een dun laagje ijs op de Weissensee. Maar dromende recreanten hebben nog even geduld nodig. “Helaas geen goed nieuws vanaf het ijs”, vertelt ijs-teamlid Bernhard Jank namelijk.

1
2
3
4
5
6
7
8
Schaatsvakantie

Een schaatsvakantie bij de Oostenrijkse Weissensee biedt een onmisbare ervaring. Schaatsen tussen de besneeuwde bergen. Reis- en lifestyleplatform dionvacation biedt ijskoude reisinspiratie voor schaatsfanaten.
Schaatsblog en reisblog voor vakantiegangers met schaatsen
Onze reisblog beschrijft nieuws, weetjes en achtergronden rond de Weissensee. We kijken naar de voorbereiding, kledingtips en de situatie op het ijs. Ook houden we de actuele ijsdikte in de gaten.
Schaatsvakantie: ervaar de levenslust
Slijp de ijzers. Ervaar de levenslust. Dat is dik in orde in Karinthië. Deze deelstaat van Oostenrijk verleidt vakantiegangers met prachtige natuur in een bergrijke omgeving. Dit wordt genieten.

De kilte rond het ijs voelt lekker aan. Het is ‘andere kou’ dan in Nederland. Kou waar je je goed op kunt kleden.
Een uitgestrekt bergmeer wacht op je. Maak (kilo)meters op de Weissensee. Met hier en daar een Oostenrijks dorpje als achtergronddecor.
Beleef mooie en intensieve bergwandelingen met steile rotswanden, sfeervolle berghutten en fraaie uitzichtpunten.
Verder kun je sowieso optimaal ontspannen: natuurpark Weissensee heeft als ‘kuuroord’ de rust en de ruimte. En wellness.
Doe eens gek en doe mee aan de Alternatieve Elfstedentocht. Je kunt hier ook als niet-wedstrijdsporter gewoon aan meedoen. Er is een toerversie voor recreanten. Gaaf om te proberen.

Betoverende en bevroren bergmeren (Zweden en Oostenrijk)
Dit online reismagazine beschrijft betoverende en bevroren bergmeren met uitnodigend schaatsijs. De schaatsreizen kunnen evengoed naar Zweden gaan. Daar zijn namelijk net zulke meren met schitterende ijsvlaktes. Zweden of Oostenrijk, in beide gevallen heb je herinneringen voor het leven.
Hotel, appartement of pension
Kaiserwetter, bergen, ijs. Sauna! Reisblog dionvacation verblijft in verschillende accommodaties. De een wat luxer dan de ander. Dat maakt niet uit. Maar past de prijs bij wat je uiteindelijk krijgt? Welk hotel, appartement of pension verdient een positieve beoordeling? Lees over onze eigen ervaringen en bekijk in de reviews of (en hoe) een accommodatie ‘scoort’.
Reisadvies schaatsvakantie, corona
Het ministerie van Buitenlandse Zaken en autoriteiten van buitenlandse overheden geven soms een negatief reisadvies voor bepaalde vakantiereizen. Bijvoorbeeld vanwege rampen, onrust in de regio of een virusuitbraak.

We monitoren het reisadvies voor de geliefde schaatsgebieden. In het blogthema ‘Reisadvies’ lees alles over actuele reisadviezen voor je schaatsvakantie.

Schaatsvakantie: meest gelezen

Weekverslag: snel herstel ijsoppervlak biedt..
Hoe is het ijs op de Weissensee? IJs-teamlid geeft update
Gunstige ‘weergod’, je kan nu schaatsen op de Weissensee!
Vrijgave ijsvlakte Weissensee nog niet mogelijk vanwege milde..
Sneeuwbrij ‘vernietigt’ droom zwart ijs Weissensee..

Schaatsvakantie: meest recent

Heerlijk weer, tweede alternatieve Elfstedentocht ‘in..
IJs-team deelt ‘belangrijke aanwijzingen’, want er ligt..
Ander nieuws voor derde Alternatieve Elfstedentocht: it giet..
Wending door hevige sneeuwval: eerste Alternatieve..
‘Geweldig ijsnieuws’, groot optimisme over ijs en #AEW23

Schaatsvakantie: aanbevolen

Hoelang mag je doen over de alternatieve Elfstedentocht?
Dit is de benodigde schaatssnelheid om de Weissensee uit te..
Dit is wat er mis kán gaan bij je Alternatieve Elfstedentocht
3 kledingtips voor het schaatsen van een tocht op de Weissensee
De ultieme bescherming tegen wind en kou op de Weissensee

dit is Dionvacation

Winterreismagazine. IJskoud en loeiheet. Internationale schaatsreizen, tropische strandbestemmingen. Hét platform voor jouw schaatsvakantie of winterzon. Van betoverende en bevroren bergmeren tot hagelwitte, goudgele en gitzwarte stranden. Omarm de kilte rond het ijs en voel de warmte onder de winterzon. Ervaar de levenslust. Slijp de ijzers, smeer je in. Reis mee naar bijvoorbeeld Bali of de Weissensee.

Reisblogs zoeken