Winter, zon en sneeuw: is er al ijs op de Weissensee?

Het bergmeer in Karinthië ligt er fantastisch bij, maar is er al ijs op de Weissensee? Theoretisch gezien moest de ijsvorming al beginnen. In de praktijk pakt het anders uit.

Weissensee: bijzondere inschrijfvoorwaarden bij Alternatieve Elfstedentocht 2023

Echte schaatsfanaten werpen in de zomer al een blik op de Alternatieve Elfstedentocht 2023 (Oostenrijk). “Voor de editie 2023 zijn bijzondere inschrijfvoorwaarden van kracht”, aldus de organisatie Alternatieve Elfstedentocht Weissensee.

Schaatsen Weissensee 2023: inschrijven Alternatieve Elfstedentocht

Schaatsen op een bevroren bergmeer: Weissensee 2023 staat geagendeerd, je kunt je inschrijven voor de Alternatieve Elfstedentocht. De organisatie heeft bekendgemaakt wanneer de inschrijving opengaat. Meedoen Alternatieve Elfstedentocht, voorbereiding De

Dromerige winter Weissensee, terwijl het seizoenseinde is aangekondigd

Een winter Weissensee doet iedereen goed, vooral als de omstandigheden ter plaatse zo gunstig zijn. Intussen kondigt het ijs-team aan op welke dag het seizoen stopt. Ontdek hier de datum.

Schaatsen en skiën: beginnen met wintersport bij deze 3 bestemmingen

Schaatsen en skiën bij één buitenlandse bestemming uitproberen? Er zijn een aantal mooie plekken waar deze sporten in één gebied samenkomen. Beginnen met wintersport doe je bijvoorbeeld aan de Weissensee.

Kaiserwetter van betekenis bij forse ijsdikte Weissensee tot 55 cm

De term Kaiserwetter is deze winter meer dan ooit van toepassing op de Weissensee. En dat terwijl er geen georganiseerde tochten zijn. Wie op eigen gelegenheid schaatst, heeft veel geluk.

Dagje schaatsen: lunchen boven op de bergpas tussen Italië en Zwitserland

Een dagje schaatsen in Zwitserland tijdens je schaatsvakantie in Italië, het kán en we raden het aan. Vanaf de Reschensee is het zo’n anderhalf uur rijden naar de St. Moritzersee.

Schaatsen St. Moritzersee (Zwitserland), op grote hoogte in een luxe setting

Schaatsen St. Moritzersee: een majestueus winterlandschap bij de luxe plaats Sankt Moritz biedt een speciale schaatsbeleving. Met veel zon boven hard ijs op een mooi en vaak goed beschaatsbaar meer.

Activiteit Reschensee: bergwandeling naar almhut Rescher Alm

Doe een sportieve bergwandeling wanneer je even bent uitgeschaatst op de Reschensee of de Haidersee. Wandel bijvoorbeeld naar de almhut Rescher Alm. Bovenin wordt je beloond met een geweldig uitzichtpunt.

Oostelijk uitzichtpunt Reschensee bij Plamort: zo kom je er

Voor een vrij fraai uitzichtpunt rond de Reschensee (Italië) mag je stevig door de bergen lopen. Op een gegeven moment kom je bij een uitkijkrots. En wat je dan ziet…

1
2
3
4
5
6
Schaatsvakantie

Een schaatsvakantie bij de Oostenrijkse Weissensee biedt een onmisbare ervaring. Schaatsen tussen de besneeuwde bergen. Reis- en lifestyleplatform dionvacation biedt ijskoude reisinspiratie voor schaatsfanaten.
Schaatsblog en reisblog voor vakantiegangers met schaatsen
Onze reisblog beschrijft nieuws, weetjes en achtergronden rond de Weissensee. We kijken naar de voorbereiding, kledingtips en de situatie op het ijs. Ook houden we de actuele ijsdikte in de gaten.
Schaatsvakantie: ervaar de levenslust
Slijp de ijzers. Ervaar de levenslust. Dat is dik in orde in Karinthië. Deze deelstaat van Oostenrijk verleidt vakantiegangers met prachtige natuur in een bergrijke omgeving. Dit wordt genieten.

De kilte rond het ijs voelt lekker aan. Het is ‘andere kou’ dan in Nederland. Kou waar je je goed op kunt kleden.
Een uitgestrekt bergmeer wacht op je. Maak (kilo)meters op de Weissensee. Met hier en daar een Oostenrijks dorpje als achtergronddecor.
Beleef mooie en intensieve bergwandelingen met steile rotswanden, sfeervolle berghutten en fraaie uitzichtpunten.
Verder kun je sowieso optimaal ontspannen: natuurpark Weissensee heeft als ‘kuuroord’ de rust en de ruimte. En wellness.
Doe eens gek en doe mee aan de Alternatieve Elfstedentocht. Je kunt hier ook als niet-wedstrijdsporter gewoon aan meedoen. Er is een toerversie voor recreanten. Gaaf om te proberen.

Betoverende en bevroren bergmeren (Zweden en Oostenrijk)
Dit online reismagazine beschrijft betoverende en bevroren bergmeren met uitnodigend schaatsijs. De schaatsreizen kunnen evengoed naar Zweden gaan. Daar zijn namelijk net zulke meren met schitterende ijsvlaktes. Zweden of Oostenrijk, in beide gevallen heb je herinneringen voor het leven.
Hotel, appartement of pension
Kaiserwetter, bergen, ijs. Sauna! Reisblog dionvacation verblijft in verschillende accommodaties. De een wat luxer dan de ander. Dat maakt niet uit. Maar past de prijs bij wat je uiteindelijk krijgt? Welk hotel, appartement of pension verdient een positieve beoordeling? Lees over onze eigen ervaringen en bekijk in de reviews of (en hoe) een accommodatie ‘scoort’.
Reisadvies schaatsvakantie, corona
Het ministerie van Buitenlandse Zaken en autoriteiten van buitenlandse overheden geven soms een negatief reisadvies voor bepaalde vakantiereizen. Bijvoorbeeld vanwege rampen, onrust in de regio of een virusuitbraak.

We monitoren het reisadvies voor de geliefde schaatsgebieden. In het blogthema ‘Reisadvies’ lees alles over actuele reisadviezen voor je schaatsvakantie.

Schaatsvakantie: meest gelezen

Kaiserwetter van betekenis bij forse ijsdikte Weissensee tot 55..
Dagje schaatsen: lunchen boven op de bergpas tussen Italië en..
Schaatsen St. Moritzersee (Zwitserland), op grote hoogte in een..
Activiteit Reschensee: bergwandeling naar almhut Rescher Alm
Oostelijk uitzichtpunt Reschensee bij Plamort: zo kom je er

Schaatsvakantie: meest recent

Winter, zon en sneeuw: is er al ijs op de Weissensee?
Weissensee: bijzondere inschrijfvoorwaarden bij..
Schaatsen Weissensee 2023: inschrijven Alternatieve..
Dromerige winter Weissensee, terwijl het seizoenseinde is..
Schaatsen en skiën: beginnen met wintersport bij deze 3..

Schaatsvakantie: aanbevolen

Hoelang mag je doen over de alternatieve Elfstedentocht?
Dit is de benodigde schaatssnelheid om de Weissensee uit te..
Dit is wat er mis kán gaan bij je Alternatieve Elfstedentocht
3 kledingtips voor het schaatsen van een tocht op de Weissensee
De ultieme bescherming tegen wind en kou op de Weissensee

dit is Dionvacation

Reis- en lifestylemerk. Loeihete en ijskoude reisinspiratie. Tropische strandbestemmingen, internationale schaatsreizen. Hét platform voor jouw strandvakantie of schaatsvakantie. Van hagelwitte, goudgele en gitzwarte stranden tot betoverende en bevroren bergmeren. Voel het vakantieleven in de warmte van de zon en de kilte rond het ijs. Ervaar de levenslust. Smeer je in, slijp de ijzers. Reis mee van Bali tot de Weissensee.

Reisblogs zoeken