Reisadvies: grote steden in Oostenrijk op ‘oranje’, de Weissensee blijft ‘geel’

Een paar grote steden in Oostenrijk zijn vandaag op ‘oranje’ gegaan. De kleurcode (Alleen noodzakelijke reizen) geldt voor Wenen en Innsbruck. Natuurpark Weissensee blijft op ‘geel’ staan (Let op, veiligheidsrisico’s).

Uitleg kleurcodes en reisadvies

Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft reisadvies aan Nederlandse reizigers. Die reisadviezen gaan gepaard met vier kleurcodes van groen tot rood. Bij groen zijn er geen bijzondere veiligheidsrisico’s. Je kunt gerust op vakantie gaan. Bij geel zijn vakanties ook nog toegestaan. Je dient alleen wat meer op te letten, er zijn veiligheidsrisico’s.

Vanaf oranje wordt alles anders. Het reisadvies is in dat geval negatief. “Reis alleen naar oranje gebieden als dat noodzakelijk is”, zegt het ministerie daarover. Tot slot houdt het reizen helemaal op bij kleurcode rood: “Niet reizen”, aldus Buitenlandse Zaken.

Situatie in Oostenrijk

Online reismagazine dionvacation monitort de situatie in Oostenrijk, met oog op de schaatsvakantie. “In de hoofdstad Wenen en de stad Innsbruck is het aantal besmettingen met het coronavirus ernstig gestegen”, geeft BZ aan. Het ministerie hanteert nu code oranje voor deze steden. Daarbuiten geldt nog steeds kleurcode geel. Dat is voorlopig goed nieuws voor de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee. Eerder al kreeg de organisatie groen licht van de hoogste autoriteit in Oostenrijk.

Buitenlandse Zaken: “U kunt, met uitzondering van de hoofdstad Wenen en de stad Innsbruck, naar Oostenrijk op vakantie, maar blijf waakzaam. De situatie kan lokaal plotseling veranderen.” Overigens dienen reizigers rekening te houden met regels onderweg. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk in één keer door te rijden. “Alleen korte pauzes bij tankstations zijn toegestaan.”

Voorpret in de herfst

Vandaag schijnt de zon volop in Nederland, maar qua datum begint de herfst. Het seizoen van de voorpret. Vakantiegangers en schaatsfanaten hebben alweer zin in het ijsseizoen op de Weissensee. IJsbanen gaan open, de recreatieve voorbereiding begint. Mensen verzamelen zoveel mogelijk rondjes en kilometers. De benen worden klaargestoomd voor de schaatsvakantie in Oostenrijk.

Schaatshart van de wereld

Thialf is vanaf vanavond weer open voor recreatief (vrij) schaatsen. De overdekte ijsbaan staat bekend als het schaatshart van het wereld. Schaatsfanaten uit de wijde omgeving komen hier hun rondjes maken. Alles voor een optimale conditie en fitheid. Dat mag ook wel, want de Weissensee staat voor een fysieke uitdaging. Van plan om te schaatsen? Vanwege de coronamaatregelen is reserveren verplicht.

Aftellen naar de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee

Voor recreatieve schaatsers is de Weissensee het hoogtepunt van het jaar. En dan met name de Alternatieve Elfstedentocht. Jij kunt er zelf net zo goed aan meedoen. Op dionvacation.nl lees je alles over schaatsen op de Weissensee. Wekelijks verschijnen er nieuwe blogs. Zo tellen we af richting Weissensee 2021 (januari).

Gerelateerde reisblogs

Totale lockdown, datum bekend waarop besluit over Alternatieve..
Alternatieve Elfstedentocht Weissensee en Runn Winter Week..
Slecht nieuws voor de Weissensee, Oostenrijk compleet..

© dionvacation® • winterreismagazine

De magische ijsvloer tussen de bergen. De zon, hoog aan de hemel. Vrieskou en winterhitte bewegen dionvacation om door te gaan. Schaatsen op spiegelijs met temperaturen ver onder nul. Suppen op de oceaan onder een brandende winterzon. Dat soort uitersten laten je ervaren dat je lééft. Die levenslust delen we met plezier. Daarom publiceert de redactie van dionvacation reisblogs over schaatsreizen en winterzon.

Lekker leesvoer

Elfstedentocht in Oostenrijk nog onzeker: ‘Besluit..
Levensgevaarlijke omstandigheden oostelijke deel..
Schaatsen op de Weissensee in Oostenrijk: dit zijn de regels op..

Maandtopper Schaatsvakantie

Reacties

Meest gelezen reisblogs

Heerlijk weer, tweede alternatieve Elfstedentocht ‘in..
Schaatsen op de Weissensee in Oostenrijk: dit zijn de regels op..
Hoelang mag je doen over de alternatieve Elfstedentocht?
Dit is de benodigde schaatssnelheid om de Weissensee uit te..
3 kledingtips voor het schaatsen van een tocht op de Weissensee

Recente blogs over reizen

301866861708348244
380063111706965212
Heerlijk weer, tweede alternatieve Elfstedentocht ‘in..
IJs-team deelt ‘belangrijke aanwijzingen’, want er ligt..
Ander nieuws voor derde Alternatieve Elfstedentocht: it giet..

Aanbevolen leeslijst

Heerlijk weer, tweede alternatieve Elfstedentocht ‘in..
Trainingsschema Weissensee: bekijk deze trainingen als..
Ronacherfels: hemels plekje bij het ijs van de Weissensee, het..
Activiteit Weissensee: bergwandeling naar almhut Alm hinterm..
3 kledingtips voor het schaatsen van een tocht op de Weissensee

Dit is dionvacation

Winterreismagazine. IJskoud en loeiheet. Internationale schaatsreizen, tropische strandbestemmingen. Hét platform voor jouw schaatsvakantie of winterzon. Van betoverende en bevroren bergmeren tot hagelwitte, goudgele en gitzwarte stranden. Omarm de kilte rond het ijs en voel de warmte onder de winterzon. Ervaar de levenslust. Slijp de ijzers, smeer je in. Reis mee naar bijvoorbeeld Bali of de Weissensee.

Loeihete reisblogs

De Tibumana-waterval hoort op je lijstje van watervallen Bali
Quad huren Zakynthos: is dat te doen? 5 tips voor komende zomer
Dit zwembad bij Bali heeft een glazen bodem boven de Indische..
Hotspot: deze self-service yoghurtijssalon met talloze..
Watervallen Bali: is de Tegenungan-waterval een of géén..

IJskoude reisblogs

Winter, zon en sneeuw: is er al ijs op de Weissensee?
Trainingsschema Weissensee: bekijk deze trainingen als..
Weissensee: bijzondere inschrijfvoorwaarden bij..
Schaatsen Weissensee 2023: inschrijven Alternatieve..
Dromerige winter Weissensee, terwijl het seizoenseinde is..

Reisblogs zoeken