Quad huren Zakynthos: is dat te doen? 5 tips voor komende zomer

Tijdens je strandvakantie een quad huren om iets meer van Zakynthos te zien. Is dat te doen? Op het vliegveld wordt het voertuig al afgeraden. Lees onze ervaring met quads.

Zomer Zakynthos, strandvakantie

Mogelijk wil je komende zomer naar Zakynthos en dat begrijpen we helemaal. Het is een heerlijke bestemming voor een fijne strandvakantie. Vaak wordt het rond de 30 graden of heter. Kom maar door.

In Argassi kun je heerlijk zwemmen, Xigia Sulfur Beach oogt spectaculairder en biedt vooral verkoeling. Het prachtige strand Navagio – Shipwreck Beach – is intussen wereldberoemd.

Quad huren Zakynthos

Hoe ga je het eiland verder verkennen? Een quad huren klinkt wel zo avontuurlijk. Lekker toeren in de buitenlucht. Even niet in een (eerst) snikhete auto, waarbij de airco overuren moet draaien.

Maar raden we het nu aan? Niet voor niets kun je overal waarschuwingen tegenkomen. Want één ding staat vast: er gebeuren vrij veel ongelukken met quads op Zakynthos. Ook heftige ongelukken.

Vakantie Griekenland met actie en avontuur

Een vakantie Griekenland wordt geassocieerd met alleen maar luieren op het strand. Tegelijkertijd willen we tussendoor evengoed wel actie! En avontuur. Daarom gingen we een quad huren op Zante.

Sterker nog, we hebben uiteindelijk alles op de quad gedaan. Van het vliegveld naar de Dion Suite van Dionusia, voor dionvacation®. Vervolgens naar de diverse stranden en bezienswaardigheden.

Wat een ultiem gevoel van vrijheid om nooit een auto in te hoeven. Toeren naar de taverna en daarna richting het Keri “Lighthouse” Restaurant. Een quad huren op Zakynthos was een supergoed idee.

5 tips quad huren Zakynthos

Toch zijn er serieuze tips, aangezien het ook bij ons mis kon gaan. Hoe zit dat? Er zijn kleine, ‘lieve’ quads en er zijn behoorlijk grote beesten. Wij lieten ons verleiden door de ‘beesten’.

  • De quads in deze laatste categorie lijken bijna wel monstertrucks. Heel gaaf, alleen soms zwaar om te besturen. Een inschattingsfout is zo gemaakt. Overigens kan het gemak per quad best verschillen. Start rustig. 
  • Veel verhuurders geven weinig uitleg vooraf. In hoog tempo krijg je de basis uitgelegd en zoek het lekker uit verder. Regelmatig kost het invullen van de papieren meer tijd dan de voertuiginstructie. Stel vragen. 
  • Zonder kennis van Zakynthos kun je verrast worden door de bochten in de bergen. Je aan de maximumsnelheid houden is niet altijd een goed idee. In de bochten mag het minder hard. Je bent op vakantie. Ontspan.
  • Daarnaast valt de wendbaarheid weleens tegen. Zit je voor het eerst op een quad? Waak dan voor zelfoverschatting. Een bescheiden collega zonder poespas vloog alsnog haast uit de bocht. Oeps… Gedraag je normaal. 
  • Denk tot slot aan je nuchterheid. Als in: geen drank. Hé, wat vervelend nou. Tja, wie wil zuipen kan beter voor een taxi gaan. Een quad huren heeft te vaak tot ellende geleid. Neem je verantwoordelijkheid.

Prijzen quad huren

Verhuurders kunnen quads bij het vliegveld bezorgen. Per quad betaalden we enkele tientallen euro’s per dag. Bij een midweek of week vakantie kan dat dus een paar honderd euro worden.

Je krijgt er een heerlijk gevoel van vrijheid voor terug. En zo’n verkapte monstertruck blijft gaaf.

Gerelateerde reisblogs

Deze Blue Caves op Zakynthos behoren tot de mooiste..
Shipwreck Navagio Beach Viewpoint, indrukwekkend..
Wijs op reis: Buitenlandse Zaken geeft deze buitenlandse..

© dionvacation® • winterreismagazine

De magische ijsvloer tussen de bergen. De zon, hoog aan de hemel. Vrieskou en winterhitte bewegen dionvacation om door te gaan. Schaatsen op spiegelijs met temperaturen ver onder nul. Suppen op de oceaan onder een brandende winterzon. Dat soort uitersten laten je ervaren dat je lééft. Die levenslust delen we met plezier. Daarom publiceert de redactie van dionvacation reisblogs over schaatsreizen en winterzon.

Lekker leesvoer

Reisadvies Kroatië aangepast naar ‘oranje’..
Meerdere Griekse eilanden opnieuw oranje, maar Zakynthos..
Doen: lekker suppen langs de kust van het Kroatische eiland Krk

Maandtopper Geen onderdeel van een categorie

301866861708348244
Reacties

Meest gelezen reisblogs

Heerlijk weer, tweede alternatieve Elfstedentocht ‘in..
Schaatsen op de Weissensee in Oostenrijk: dit zijn de regels op..
Hoelang mag je doen over de alternatieve Elfstedentocht?
Dit is de benodigde schaatssnelheid om de Weissensee uit te..
3 kledingtips voor het schaatsen van een tocht op de Weissensee

Recente blogs over reizen

301866861708348244
380063111706965212
Heerlijk weer, tweede alternatieve Elfstedentocht ‘in..
IJs-team deelt ‘belangrijke aanwijzingen’, want er ligt..
Ander nieuws voor derde Alternatieve Elfstedentocht: it giet..

Aanbevolen leeslijst

Heerlijk weer, tweede alternatieve Elfstedentocht ‘in..
Trainingsschema Weissensee: bekijk deze trainingen als..
Ronacherfels: hemels plekje bij het ijs van de Weissensee, het..
Activiteit Weissensee: bergwandeling naar almhut Alm hinterm..
3 kledingtips voor het schaatsen van een tocht op de Weissensee

Dit is dionvacation

Winterreismagazine. IJskoud en loeiheet. Internationale schaatsreizen, tropische strandbestemmingen. Hét platform voor jouw schaatsvakantie of winterzon. Van betoverende en bevroren bergmeren tot hagelwitte, goudgele en gitzwarte stranden. Omarm de kilte rond het ijs en voel de warmte onder de winterzon. Ervaar de levenslust. Slijp de ijzers, smeer je in. Reis mee naar bijvoorbeeld Bali of de Weissensee.

Loeihete reisblogs

De Tibumana-waterval hoort op je lijstje van watervallen Bali
Quad huren Zakynthos: is dat te doen? 5 tips voor komende zomer
Dit zwembad bij Bali heeft een glazen bodem boven de Indische..
Hotspot: deze self-service yoghurtijssalon met talloze..
Watervallen Bali: is de Tegenungan-waterval een of géén..

IJskoude reisblogs

Winter, zon en sneeuw: is er al ijs op de Weissensee?
Trainingsschema Weissensee: bekijk deze trainingen als..
Weissensee: bijzondere inschrijfvoorwaarden bij..
Schaatsen Weissensee 2023: inschrijven Alternatieve..
Dromerige winter Weissensee, terwijl het seizoenseinde is..

Reisblogs zoeken