Quad huren Zakynthos: is dat te doen? 5 tips voor komende zomer

Tijdens je strandvakantie een quad huren om iets meer van Zakynthos te zien. Is dat te doen? Op het vliegveld wordt het voertuig al afgeraden. Lees onze ervaring met quads.

Zomer Zakynthos, strandvakantie

Mogelijk wil je komende zomer naar Zakynthos en dat begrijpen we helemaal. Het is een heerlijke bestemming voor een fijne strandvakantie. Vaak wordt het rond de 30 graden of heter. Kom maar door.

In Argassi kun je heerlijk zwemmen, Xigia Sulfur Beach oogt spectaculairder en biedt vooral verkoeling. Het prachtige strand Navagio – Shipwreck Beach – is intussen wereldberoemd.

Quad huren Zakynthos

Hoe ga je het eiland verder verkennen? Een quad huren klinkt wel zo avontuurlijk. Lekker toeren in de buitenlucht. Even niet in een (eerst) snikhete auto, waarbij de airco overuren moet draaien.

Maar raden we het nu aan? Niet voor niets kun je overal waarschuwingen tegenkomen. Want één ding staat vast: er gebeuren vrij veel ongelukken met quads op Zakynthos. Ook heftige ongelukken.

Vakantie Griekenland met actie en avontuur

Een vakantie Griekenland wordt geassocieerd met alleen maar luieren op het strand. Tegelijkertijd willen we tussendoor evengoed wel actie! En avontuur. Daarom gingen we een quad huren op Zante.

Sterker nog, we hebben uiteindelijk alles op de quad gedaan. Van het vliegveld naar de Dion Suite van Dionusia, voor dionvacation®. Vervolgens naar de diverse stranden en bezienswaardigheden.

Wat een ultiem gevoel van vrijheid om nooit een auto in te hoeven. Toeren naar de taverna en daarna richting het Keri “Lighthouse” Restaurant. Een quad huren op Zakynthos was een supergoed idee.

5 tips quad huren Zakynthos

Toch zijn er serieuze tips, aangezien het ook bij ons mis kon gaan. Hoe zit dat? Er zijn kleine, ‘lieve’ quads en er zijn behoorlijk grote beesten. Wij lieten ons verleiden door de ‘beesten’.

  • De quads in deze laatste categorie lijken bijna wel monstertrucks. Heel gaaf, alleen soms zwaar om te besturen. Een inschattingsfout is zo gemaakt. Overigens kan het gemak per quad best verschillen. Start rustig. 
  • Veel verhuurders geven weinig uitleg vooraf. In hoog tempo krijg je de basis uitgelegd en zoek het lekker uit verder. Regelmatig kost het invullen van de papieren meer tijd dan de voertuiginstructie. Stel vragen. 
  • Zonder kennis van Zakynthos kun je verrast worden door de bochten in de bergen. Je aan de maximumsnelheid houden is niet altijd een goed idee. In de bochten mag het minder hard. Je bent op vakantie. Ontspan.
  • Daarnaast valt de wendbaarheid weleens tegen. Zit je voor het eerst op een quad? Waak dan voor zelfoverschatting. Een bescheiden collega zonder poespas vloog alsnog haast uit de bocht. Oeps… Gedraag je normaal. 
  • Denk tot slot aan je nuchterheid. Als in: geen drank. Hé, wat vervelend nou. Tja, wie wil zuipen kan beter voor een taxi gaan. Een quad huren heeft te vaak tot ellende geleid. Neem je verantwoordelijkheid.

Prijzen quad huren

Verhuurders kunnen quads bij het vliegveld bezorgen. Per quad betaalden we enkele tientallen euro’s per dag. Bij een midweek of week vakantie kan dat dus een paar honderd euro worden.

Je krijgt er een heerlijk gevoel van vrijheid voor terug. En zo’n verkapte monstertruck blijft gaaf.

Gerelateerde reisblogs

Deze Blue Caves op Zakynthos behoren tot de mooiste..
Meerdere Griekse eilanden opnieuw oranje, maar Zakynthos..
Nog zo’n mooi uitzichtpunt op Fuerteventura: Mirador de Las..

© dionvacation® • reis- en lifestylemerk

De zon, hoog aan de hemel. De magische ijsvloer tussen de bergen. Hitte en kou bewegen dionvacation om door te gaan. Suppen op zee onder de brandende zon. Schaatsen op spiegelijs met temperaturen ver onder nul. Dat soort uitersten laten je ervaren dat je lééft. Die levenslust delen we met plezier. Daarom publiceert dionvacation regelmatig nieuwe reisblogs over de mooiste strandvakanties en schaatsvakanties.

Lekker leesvoer

Wat te doen op Gili Trawangan: 5 activiteiten vol zomerse vibes
Zien: de Crocky Pool Bar is een superchille cocktailbar in..
Bell Tower: mooiste uitzicht op Vrsar, het historische stadje in..

Maandtopper Strandvakantie

Reacties

Meest gelezen reisblogs

Het majestueuze Roque del Moro, mooiste strand van..
Let op, dit diertje kun je tegenkomen op Fuerteventura
2023 Alternatieve Elfstedentocht Weissensee: programma..
Dit is de beschikbare schaatstijd om de Weissensee uit te rijden
Zien: rotsformatie Mizithres, uitzichtpunt Keri..

Recente blogs over reizen

Mooiste plekken Bali: waarom Sidemen op je reisroute hoort..
Vaccinaties Bali: wanneer inenting tegen rabiës verstandig is..
Vergeet Uber op Bali, hier domineert een andere app (goedkoop..
Weissensee: bijzondere inschrijfvoorwaarden bij..
Schaatsen Weissensee 2023: inschrijven Alternatieve..

Aanbevolen leeslijst

Schaatsen en skiën: beginnen met wintersport bij deze 3..
Activiteit Reschensee: bergwandeling naar almhut Rescher Alm
2023 Alternatieve Elfstedentocht Weissensee: programma..
Xigia Sulfur Beach Zakynthos: exotisch strand, blauw water én..
Waarom je dit ‘vrolijke’ diertje bijna overal ziet..

Dit is dionvacation

Reis- en lifestylemerk. Loeihete en ijskoude reisinspiratie. Tropische strandbestemmingen, internationale schaatsreizen. Hét platform voor jouw strandvakantie of schaatsvakantie. Van hagelwitte, goudgele en gitzwarte stranden tot betoverende en bevroren bergmeren. Voel het vakantieleven in de warmte van de zon en de kilte rond het ijs. Ervaar de levenslust. Smeer je in, slijp de ijzers. Reis mee van Bali tot de Weissensee.

Loeihete reisblogs

Ubud, Bali: bewonder de rijstvelden van Tegalalang
De Tibumana-waterval hoort op je lijstje van watervallen Bali
Quad huren Zakynthos: is dat te doen? 5 tips voor komende zomer
Dit zwembad bij Bali heeft een glazen bodem boven de Indische..
Hotspot: deze self-service yoghurtijssalon met talloze..

IJskoude reisblogs

Schaatsen Reschensee/Haidersee (Italië), schitterend..
Alternatieve Elfstedentocht schaatsen Luleå: informatie..
Levensgevaarlijke omstandigheden oostelijke deel..
2023 Alternatieve Elfstedentocht Weissensee: programma..
Schaatsen op de Weissensee in Oostenrijk: dit zijn de regels op..

Reisblogs zoeken