Een onmisbare ervaring: zelf schaatsen op de wonderlijke Weissensee

Duizenden Nederlanders gaan elke winter op schaatsvakantie naar de Weissensee (Karinthië). Een wonderlijk winterparadijs. Het Oostenrijkse bergmeer heeft een bepaalde aantrekkingskracht. Zelf schaatsen op de Weissensee blijkt een onmisbare ervaring.

‘Iedereen kan’ schaatsen op de Weissensee

Je kent vast de Elfstedentocht in Friesland. De Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee is iets minder bekend. Toch ontstaat er jaarlijks een volksverhuizing naar dit unieke natuurgebied. Vrijwel alle winters ligt er een gigantische ijsplaat.

Vanwege die ‘ijsgarantie’ worden er schaatstochten georganiseerd, waaronder de Alternatieve Elfstedentocht. En best bijzonder: in principe kan ‘iedereen’ meedoen. Vandaar dat er veel recreatieve schaatsers naar de Weissensee komen om dit mee te maken.

De Weissensee is werkelijk beeldschoon

Alleen al om de omgeving mag de Weissensee op je bucketlist. Het meer ligt op 930 meter hoogte, tussen de Alpen en de Dolomieten. De lucht is superschoon, het water is glashelder. Op ondiepe plekken zie je elk detail van de bodem.

Vaak genoeg wordt dit beeld belemmerd door de sneeuw. Maar ook de sneeuw zorgt weer voor prachtige plaatjes. Het witte goedje creëert een magische wereld op en rond het bevroren bergmeer. Naast dit mooie tafereel zijn er zo nog 3 redenen voor een schaatsvakantie op de Weissensee

1. Er hangt een heerlijke sfeer

Al tientallen jaren hangt er een ongekend prettige sfeer rond de trots van Karinthië. Je kunt er je eigen ding doen. Zie maar hoe ver je komt. Het is al leuk zat om ‘gewoon’ lekker te schaatsen op die gave ijsplaat. En eventueel probeer je toch die 200 kilometer uit te rijden. Jouw vakantie, jouw feestje.

2. De bron van rust en levenslust

Karinthië vertegenwoordigt lust am leben. Zin in het leven. Of vrij vertaald: levenslust. Misschien heb je dat al. Misschien heb je dat totaal niet. In elk geval staat vast dat je het (extra) krijgt op de Weissensee.

Naast een schaatsoord is het een kuuroord met sauna’s, zwembaden en rustplekken. Toch liever actiever? Je kunt er ook nog skiën, wandelen en mountainbiken. Bovendien heb je er authentieke familierestaurants en berghutten. Het woord genieten is hier wel van toepassing.

3. De sportieve uitdaging

Een ontspannende schaatsvakantie bevalt uitstekend. Tussen het relaxen door mag er best gesport worden. Daarom lees je hier een uitdaging om het schaatsavontuur aan te gaan.

Bepaal een afstand voor jezelf. Wie weet, 100 kilometer? Dat is al een hele prestatie. Of toch het dubbele? Daarna volgt er uiteraard een beloning. Een medaille, een kruisje en/of een oorkonde met je rondetijden. Hef het glas, het is je gelukt topper.

Zelf schaatsen: ga trainen voor de Weissensee

Een oude trainingswijsheid zegt: wat je in de (na)zomer erin stopt, komt er in de winter uit. Mogelijk voel je de verleiding van de Weissensee. Dan is dit het moment om fit(ter) te worden. Zeker als je van plan bent om kilometers te vreten. Iedere week deelt dionvacation nieuws, tips en inspiratie zodat je je goed kunt voorbereiden.

Gerelateerde reisblogs

IJskeuring Weissensee terwijl ijsdikte westelijke deel..
De ultieme bescherming tegen wind en kou op de Weissensee
Een onmisbare ervaring: zelf schaatsen op de wonderlijke..

© dionvacation® • winterreismagazine

De magische ijsvloer tussen de bergen. De zon, hoog aan de hemel. Vrieskou en winterhitte bewegen dionvacation om door te gaan. Schaatsen op spiegelijs met temperaturen ver onder nul. Suppen op de oceaan onder een brandende winterzon. Dat soort uitersten laten je ervaren dat je lééft. Die levenslust delen we met plezier. Daarom publiceert de redactie van dionvacation reisblogs over schaatsreizen en winterzon.

Lekker leesvoer

Levensgevaarlijke omstandigheden oostelijke deel..
Elfstedentocht in Oostenrijk nog onzeker: ‘Besluit..
Geen Alternatieve Elfstedentocht, maar wel ijs op de..

Maandtopper Schaatsvakantie

Reacties

Meest gelezen reisblogs

Heerlijk weer, tweede alternatieve Elfstedentocht ‘in..
Schaatsen op de Weissensee in Oostenrijk: dit zijn de regels op..
Hoelang mag je doen over de alternatieve Elfstedentocht?
Dit is de benodigde schaatssnelheid om de Weissensee uit te..
3 kledingtips voor het schaatsen van een tocht op de Weissensee

Recente blogs over reizen

438991991718509117
862466771716653633
Heerlijk weer, tweede alternatieve Elfstedentocht ‘in..
IJs-team deelt ‘belangrijke aanwijzingen’, want er ligt..
Ander nieuws voor derde Alternatieve Elfstedentocht: it giet..

Aanbevolen leeslijst

Heerlijk weer, tweede alternatieve Elfstedentocht ‘in..
Trainingsschema Weissensee: bekijk deze trainingen als..
Ronacherfels: hemels plekje bij het ijs van de Weissensee, het..
Activiteit Weissensee: bergwandeling naar almhut Alm hinterm..
3 kledingtips voor het schaatsen van een tocht op de Weissensee

Dit is dionvacation

Winterreismagazine. IJskoud en loeiheet. Internationale schaatsreizen, tropische strandbestemmingen. Hét platform voor jouw schaatsvakantie of winterzon. Van betoverende en bevroren bergmeren tot hagelwitte, goudgele en gitzwarte stranden. Omarm de kilte rond het ijs en voel de warmte onder de winterzon. Ervaar de levenslust. Slijp de ijzers, smeer je in. Reis mee naar bijvoorbeeld Bali of de Weissensee.

Loeihete reisblogs

De Tibumana-waterval hoort op je lijstje van watervallen Bali
Quad huren Zakynthos: is dat te doen? 5 tips voor komende zomer
Dit zwembad bij Bali heeft een glazen bodem boven de Indische..
Hotspot: deze self-service yoghurtijssalon met talloze..
Watervallen Bali: is de Tegenungan-waterval een of géén..

IJskoude reisblogs

Winter, zon en sneeuw: is er al ijs op de Weissensee?
Trainingsschema Weissensee: bekijk deze trainingen als..
Weissensee: bijzondere inschrijfvoorwaarden bij..
Schaatsen Weissensee 2023: inschrijven Alternatieve..
Dromerige winter Weissensee, terwijl het seizoenseinde is..

Reisblogs zoeken