Doen: lekker suppen langs de kust van het Kroatische eiland Krk

Suppen is een leuke activiteit en al helemaal bij Krk. Dit zonnige eiland biedt een schitterende kustlijn met romantische en afgelegen stranden. Het blauwe zeewater maakt het suppen nog mooier.

Waarom op vakantie naar Krk?

Krk (Kroatië) wordt ook wel het Gouden Eiland genoemd. Voornamelijk vanwege de rijkdom aan natuur. Rustieke kustplaatsjes wisselen elkaar af. Hier en daar zijn toeristische hotspots met historische gebouwen.

Verwacht geen grote steden als Porec en Pula in Istrië. Alles is wat kleinschaliger op Krk. Vbrnik, Krk (gelijknamige stad) en Baška zijn zeker het bezoeken waard, evenals Malinska. Het eiland leent zich voor een roadtrip. De kustlijn nodigt weer uit om te suppen.

Supboard huren op Krk

We huurden een supboard bij Camping Sunny Škrila. De prijs was ongeveer dertig euro voor één dag.

Supboard kopen

Van plan om vaker te suppen? De grote havenstad Rijeka (op het vasteland) heeft een Decathlon waar je supboards kunt kopen. Zo ben je verhoudingsgewijs goedkoper uit dan wanneer je steeds een supboard zou gaan huren.

De supboards kun je oppompen en leeg laten lopen. Zo’n ding past dus prima in je (huur)auto! Krk is via een tolbrug met het vasteland verbonden. Je kunt het eiland desondanks gratis verlaten, je betaalt alleen als je het eiland (weer) betreedt.

Suppen van Škrila naar Stara Baška

Het vertrekpunt is vanaf een fraai familiestrand. Vervolgens kun je langs de kust richting het oude dorp Stara Baška suppen. Je komt langs kleine natuurstrandjes, rustige plekjes en rotsformaties. Uiteindelijk arriveer je bij een haventje met wat eetgelegenheden. Bistro Pizzeria Mul bijvoorbeeld.

Suppen van Škrila naar Oprna Bay

Je kunt net zo goed de andere kant op suppen, richting Oprna Bay. Deze baai biedt het mooiste strand van het eiland. Zonder boot of supboard kom je er alleen via een bergpaadje. De vele geparkeerde auto’s op de hooggelegen bergweg tonen aan dat toeristen het aandurven.

Gelukkig is het strand groot genoeg. Alle ruimte. Deze plek is het domein van de levensgenieters. Een juweeltje op Krk. Toch loont het om ook verder suppen.

‘Hidden gem’, je eigen privébaai

Iets verderop krijgt het landschap een betoverende wending. Net ‘om de hoek’ vind je een ‘hiddem gem’ (verborgen schat). Een afgeschermd ministrandje, omringd door hoge rotspartijen. Een heerlijk plekje om rustig te zwemmen en te zonnen.

Je eigen privébaai. Tenminste, in potentie. Mogelijk zijn er op dat moment ook wat anderen. Over het algemeen komen er weinig mensen. Qua bereikbaarheid te voet is dit stukje strand nog wel wat levels uitdagender dan Oprna Bay. Het gaat om een bijzonder steile afdaling (en klim terug).

Samen suppen en chillen

Tip: de supboards die ze verhuren zijn meestal geschikt voor twee personen. Vraag er eventueel specifiek naar. Eentje gaat voorop zitten, de ander supt. Halverwege wissel je om.

Of je laat de ander lekker het werk doen, dat is aan jou. Neem een (waterdicht) tasje mee met wat lekkers, drankjes en je persoonlijke bezittingen. Je hebt dan alle vrijheid om samen ergens te ontspannen.

Gerelateerde reisblogs

Strand Fuente, Funtana: ontspannen aan de bron van vriendschap..
Waterval Kroatië: drooggevallen Sopot-waterval in Istrië..
Ga relaxen bij Oprna Bay (Krk, Kroatië), het mooiste strand van..

© dionvacation® • winterreismagazine

De magische ijsvloer tussen de bergen. De zon, hoog aan de hemel. Vrieskou en winterhitte bewegen dionvacation om door te gaan. Schaatsen op spiegelijs met temperaturen ver onder nul. Suppen op de oceaan onder een brandende winterzon. Dat soort uitersten laten je ervaren dat je lééft. Die levenslust delen we met plezier. Daarom publiceert de redactie van dionvacation reisblogs over schaatsreizen en winterzon.

Lekker leesvoer

Vakantie Kroatië: het supboard als symbool van serendipiteit
Navagio, Shipwreck Beach Zakynthos: prachtig strand met..
Ga relaxen bij Oprna Bay (Krk, Kroatië), het mooiste strand van..

Maandtopper Geen onderdeel van een categorie

229726441719771941
Reacties

Meest gelezen reisblogs

Heerlijk weer, tweede alternatieve Elfstedentocht ‘in..
Schaatsen op de Weissensee in Oostenrijk: dit zijn de regels op..
Hoelang mag je doen over de alternatieve Elfstedentocht?
Dit is de benodigde schaatssnelheid om de Weissensee uit te..
3 kledingtips voor het schaatsen van een tocht op de Weissensee

Recente blogs over reizen

165040101721051098
404167951720972777
229726441719771941
438991991718509117
862466771716653633

Aanbevolen leeslijst

Heerlijk weer, tweede alternatieve Elfstedentocht ‘in..
Trainingsschema Weissensee: bekijk deze trainingen als..
Ronacherfels: hemels plekje bij het ijs van de Weissensee, het..
Activiteit Weissensee: bergwandeling naar almhut Alm hinterm..
3 kledingtips voor het schaatsen van een tocht op de Weissensee

Dit is dionvacation

Winterreismagazine. IJskoud en loeiheet. Internationale schaatsreizen, tropische strandbestemmingen. Hét platform voor jouw schaatsvakantie of winterzon. Van betoverende en bevroren bergmeren tot hagelwitte, goudgele en gitzwarte stranden. Omarm de kilte rond het ijs en voel de warmte onder de winterzon. Ervaar de levenslust. Slijp de ijzers, smeer je in. Reis mee naar bijvoorbeeld Bali of de Weissensee.

Loeihete reisblogs

De Tibumana-waterval hoort op je lijstje van watervallen Bali
Quad huren Zakynthos: is dat te doen? 5 tips voor komende zomer
Dit zwembad bij Bali heeft een glazen bodem boven de Indische..
Hotspot: deze self-service yoghurtijssalon met talloze..
Watervallen Bali: is de Tegenungan-waterval een of géén..

IJskoude reisblogs

Winter, zon en sneeuw: is er al ijs op de Weissensee?
Trainingsschema Weissensee: bekijk deze trainingen als..
Weissensee: bijzondere inschrijfvoorwaarden bij..
Schaatsen Weissensee 2023: inschrijven Alternatieve..
Dromerige winter Weissensee, terwijl het seizoenseinde is..

Reisblogs zoeken